معمولا زمانی که میخواهیم از مکان هایی تصویر برداری کنیم، که قسمتی ازتصویر دارای نور زیاد و قسمتی دارای نور کم است مانند ورودی پارکینگ ها ، درب ورودی و ….. مشکلی همانند تصویر زیر رخ میدهد.

یک ناحیه از تصویر تاریک و ناحیه ای دیگر روشن یکی از رایج ترین مشکلاتی است که دوربین مدار بسته با آن دست و پنجه نرم می کنند .

آزمایش و تحقیقات فراوانی صورت گرفت تا دوربین ها بتوانند پردازشی را اعمال کنند که مشکل فوق از بین برود.

یکی از تست های معمول که کارفرمایان اغلب برای تست دوربین انجام می دهند قرار دادن دوربین در شرایط نوری متفاوت در یک صحنه است ، به همین علت شرکت های معتبر تولید کننده پردازشگر تصویر اقدام به ایجاد پردازشی به نام بازه دینامیکی وسیع  Wide Dynamic Range یا به اختصار WDR کردند.

WDR به شما این امکان را میدهد که از یک صحنه که دارای شرایط نوری متفاوت است به راحتی تصویر برداری کنید .

WDR چگونه کار میکند ؟

زمانی که در یک صحنه نقطه ای تاریک و نقطه ای روشن داریم ، هر دو نقطه به صورت غیر واضح دیده می شوند دلیل آن هم سردرگمی دوربین برای تشخیص شرایط و میزان نور محیط است  و اما در این شرایط WDR چه کاری انجام می دهد ؟

پردازشی تخصصی برای تصویر برداری با دامنه دینامیکی مختلف که با ترکیب چند عکس به وجود می آید.

WDR یک یا چند فریم در شرایط نوردهی کم(دریچه دیافراگم بسته)  و یک یا چند فریم در حالت نوردهی زیاد  (دریچه دیافراگم باز ) بگیرد و در نهایت با تلفیق این فریم ها بهترین تصویر را تولید می کند.

 

WDR را با واحد db نمایش میدهند که معمولا دوربین مداربسته حرفه ای دارای WDR 120 db  و بالاتر هستند ، در بعضی از دوربین ها لغت DWDR دیده می شود که کاملا تبلیغاتی و بدون راندمان است.

معمولا دوربین هایی که دارای WDR  واقعی هستند از نمونه های معمولی آن برند حداقل ۳۰ درصد گران تر هستند.

به شما پیشنهاد می کنیم اگر می خواهید تصویر با کیفیت و واضحی داشته باشید حتما دوربین دارای قابلیت WDR تهیه کنید.

دسترسی به WDR

قابلیت WDR  در دوربین های آنالوگ با استفاده از دکمه ی OSD Menu و در دوربین های HD دارای OSD ، از منوی OSD و در دوربین های HD-CVI و HD-TVI از طریق دستگاه ذخیره ساز قابل روشن یا خاموش کردن می باشد همچنین با اتصال رایانه به دوربین های تحت شبکه میتوانید WDR آن ها را هم تنظیم کنید .


پکیج دوربین مداربسته هایک ویژن  قیمت دوربین مدار بسته   نصب دوربین مدار بسته تهران  هایک ویژن


محاسبات مربوط به لنز  در دوربین های مداربسته


مفهوم اعداد روی لنز

نمونه عددهای متفاوتی که روی لنز دوربین مدار بسته نوشته شده است، به این صورت است:

F=6.0 ~ 72 mm 1:2.8~4.8

بخش اول عبارت به معنی محدوده فاصله کانونی متغیر عدسی بزرگنمایی است که با حرف f مشخص می شود. عدد f هر چه کوچک تر باشد، دهانه دیافراگم گشادتر، دریافت نور بیشتر و کنترل بهتر عمق میدان را سبب می شود. در مثال بالا مفهوم اعداد یعنی این که عدسی از نوع بزرگنمایی با فاصله کانونی ۶ تا ۷۲ میلی متر است. هر چه فاصله این دو بیشتر باشد محدوده بزرگنمایی بیشتر خواهد بود. بزرگنمایی نوری یک دوربین از تقسیم این دو عدد بر هم مشخص میشود که در این لنز بزرگنمایی نوری ۱۲ برابر است. عدد آخر هم نشان میدهد حداکثر باز شدن دیافراگم در حالت زاویه باز ۲.۸ و هنگام زاویه بسته ۴.۸ است و هر چقدر عدد کمتر باشد دیافراگم بازتر شده و در اصطلاح گفته می شود لنز سریع تر است که معمولا برای عکاسی در نور کم مناسب است.

محاسبات مربوط به لنز  

برای انتخاب درست سایز لنز مورد نیاز در ابتدا باید اندازه حسگر انتخاب شود. اندازه حسگر یک عدد کوچک تر از یک است که عموما در واحد اینچ عنوان می شود. بیشتر دوربینهای عادی از حسگرها ی   ۱/۳ اینچی و به طور محدودتر۱/۴ اینچی استفاده می کنند. حسگرها با سایر اندازه ها، در کاربردهای خاص استفاده می شوند.

اگر F  فاصله کانونی لنز مورد نیاز (میلی متر)، S  عرض CCD بر حسب میلی متر، WD   فاصله دوربین از هدف ( فاصله کاری) بر حسب متر و FOV عرض دید مورد نیاز (میدان دید) بر حسب متر باشد:

البته در حال حاضر کار برای محاسبه راحت تر شده است. سایت های زیادی این محاسبه را در قالب ماشین حساب تعیین لنز به طراحان ارائه کرده اند. در این نرم افزارها نیز از رابطه بالا استفاده می شود.

به طور مثال اگر اندازه حسگر ۱/۲ اینچ باشد، برای دیدن تصویری با عرض ۴۰ فوت و با لنز چهار میلیمتر فاصله جسم باید ۲۵ فوت باشد که البته زاویه  لنز نیز ۸۸ درجه خواهد بود.

با این محاسبات نتیجه حاصله به شرح زیر است:

  • فاصله کانونی لنزها تعیین کننده عمق میدان دید هستند.
  • اندازه حسگرهای دوربینها رابطه مستقیم با وضوح تصاویر دارند.

محاسبه ابعاد یک شی در تصویر

با استفاده از رابطه زیر می توان ابعادی از شی مورد نظر را که توسط دوربین رویت می شود را محاسبه کرد :

باتوجه به کاربرد فراوان حسگر ۱/۳ اینچی، برای این حسگر می توان رابطه زیر استفاده کرد:

برای مثال شما می خواهید یک در ورودی را از فاصله خاصی ببینید. در این حالت فاصله دوربین تا در مقدار WD و مساحت تقریبی در (در صورتی که می خواهید فقط در، در تصویر باشد) مقدار A خواهد بود. در نهایت جواب F فاصله کانونی لنز است.

برای مثال برای یک تصویر با مساحت پنج متر مربع در فاصله ۲۰ متری داریم:

۲۰ * ۴.۸ / ۵ =۱۹.۲

لنز مورد نیاز برای این کار یک لنز با فاصله کانونی ۱۹.۲ میلی متر است.

مثال هایی از زاویه دید چند لنز متداول:

 

 قیمت پک دوربین مداربسته  قیمت دوربین مداربسته   شرکت نصب دوربین مدار بسته  هایک ویژن